advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Woede over 'vrijheidskaravaan Fvd' op de Heuvel

Osse ondernemers zijn niet te spreken over wat zich zaterdagochtend afspeelde op de Heuvel. Nick Vink, uitbater van H32 is woedend over de vrijheidskaravaan van Thierry Baudet die op de Heuvel in Oss een verkiezingsbijeenkomst hield.

Vink die op Facebook zijn woede niet onder stoelen of banken steekt laat in een reactie aan Dtv Nieuws weten dat het hem niet gaat om de partij Forum voor Democratie, maar om wat er gebeurt voor zijn deur. “Ik ben zo boos, lege terrassen, wij mogen niks maar voor de verkiezingen mag alles. Hoe kunnen ze dit nu verkopen. Te kansloos voor woorden. Je mag zelf helemaal niets en vervolgens krijg je dit op een zaterdagochtend voor je deur met muziek. Dit is echt de wereld op zijn kop.“  Op de Heuvel kwamen ongeveer 200 mensen bij elkaar. 

Vink is ook boos op de gemeente Oss die hier toestemming voor gegeven heeft. “De naïviteit die de gemeente hierin uitstraalt. Waarom niet op een lege plek ergens anders in de gemeente. Wie geeft hier toestemming voor? In welke wereld leef je dan?"

(tekst loop door onder de video) 

Burgemeester Buijs: "uitbundigheid manifestatie voelt niet goed"

Burgemeester Buijs begrijpt de boosheid van Vink en andere ondernemers: “Steeds vaker moet ik moeilijke besluiten nemen, die Corona gerelateerd zijn en die soms niet goed voelen. Het is heel bizar om niet te kunnen gaan lopen voor een pilot van de stadse ondernemers en tegelijkertijd wel een verkiezingsmanifestatie te moeten toestaan. Dat maakt vandaag extra hard. Natuurlijk hebben we zwaar ingezet op het handhaven van de corona-maatregelen. En toch voelt  de uitbundigheid van de manifestatie niet goed in relatie tot onze dagelijkse COVID-werkelijkheid. Vooral voor de centrumondernemers is dit hard.”

De Vrijheidskaravaan van Forum voor democratie bestond naast de aanwezigheid van partijleider Thierry Baudet en Sybran van Haga uit het tonen van diverse filmpjes en het optreden van een rapper. Ook wilden velen met hem op de foto. Iemand die Baudet wilde aanspreken op de geplande windmolens in de Lithse Polder werd afgewimpeld: "Daar heb ik nu geen tijd voor."

Jack van Lieshout zegt als centrummanager heel erg verdrietig te zijn: “ik had geen idee dat het zo zou uitpakken, dat het zo’n circus zou worden. “Ik ga er zelf niet naar toe, dat is niet goed voor mijn hart en ieder poppetje wat daar loopt is teveel”.

Het campagneteam van Baudet is vanmiddag om 15.00 uur op de Pettelaarse Schans in Den Bosch voor een nieuwe bijeenkomst. 

Ook de Osse raadsleden Dolf Warris van GroenLinks en Bas van der Voort van de SP hadden geen goed woord over voor de komst van Baudet naar het Osse centrum.