advertentie Banner Trined

Carla van de Puttelaar (links) en Joyce Roodnat, voor het portret in Museum Jan Cunen dat de kunstenaar maakte van Talita Teves. Marijke van Hal

Tweegesprek over krachtige vrouwen in de kunst bij Dtv

In Museum Jan Cunen hangen hun portretten naast elkaar in de tentoonstelling Carla van de Puttelaar - Artfully dressed: women in the art world. Op uitnodiging van het museum gaan kunstenaar Carla van de Puttelaar en kunstcriticus Joyce Roodnat met elkaar in gesprek. Over de expositie en over krachtige vrouwen in de kunstwereld. Komend weekend zendt Dtv Oss-Bernheze dat gesprek uit.

Het Osse museum is sinds een paar weken weer open voor publiek. Maar met het oog op de nog altijd aanwezige dreiging van het coronavirus, heeft Jan Cunen een streep gezet door alle activiteiten voor groepen. En dus ook door het geplande tweegesprek tussen Van de Puttelaar en Roodnat (een van de modellen voor de expositie) dat onder normale omstandigheden in een zaaltje met publiek zou worden gevoerd. 

Bijzondere verhalen

In plaats daarvan wisselen de fotograaf en de criticus van gedachten bij de 65 portretten van Van de Puttelaar die in Museum Jan Cunen hangen. Het is een selectie uit meer dan vierhonderd foto’s die de kunstenaar van evenzoveel vrouwen uit de internationale kunstwereld maakte. De expositie is tot en met 20 september te zien. Het tweegesprek gaat uiteraard over de portretten en over bijzondere verhalen achter de foto’s. Maar ook over de plek van vrouwen binnen de kunstwereld – waar staan die anno 2020?

De enige getuige van de ontmoeting tussen de kunstenaar en de criticus, onder meer bekend van haar recensies voor NRC, is nu de camera van Dtv. Het tweegesprek wordt zaterdag 4 en zondag 5 juli tussen 7.00 en 19.00 uur uitgezonden.