advertentie Banner Trined

Speciaal onderwijs komt op één plek in Oss

De gemeente Oss tekende maandagmiddag een intentieovereenkomst met drie schoolbesturen om het speciaal (basis)onderwijs te gaan samenbrengen op één plek in de gemeente.

Dit is al jaren een wens en dat gaat nu dus echt werkelijkheid worden. De overeenkomst werd in de Anton Jurgenszaal op het gemeentehuis getekend door wethouder Kees van Geffen en de schoolbestuurders van HUB Brabant, Optimus en Oosterwijs en het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs 30 06.

Op dit moment zijn er in Oss drie speciale scholen op ieder een eigen plek met samen ruim 350 leerlingen. Dat zijn SBO Het Baken (Optimus), SO HUB Oss (Hub Noord-Brabant) en SO de Sterrekijker (Oosterwijs). Door alle kinderen tot 12 jaar samen op één plek speciaal basisonderwijs te geven, moeten verschillende voordelen ontstaan. 

Zo kan door de intensive samenwerking de kwaliteit van het onderwijs verbeterd worden en is er ruimte voor innovatie, zo is de gedachte. Ook kan er dan beter worden samengewerkt met bijvoorbeeld jeugdhulp, kinderopvang, dagvoorzieningen en zorg. 

Wanneer de nieuwe voorziening klaar is en waar die moet komen is nog niet duidelijk. De intentieovereenkomst is het startsein voor de verdere voorbereiding hiervoor.